Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Lake Lugano House- Ελβετία

photo
Αυτό το καταπληκτικό σπίτι, σκαρφαλωμένο στην πλαγιά του λόφου πάνω από τη λίμνη του Λουγκάνο στην Ελβετία, σίγουρα έχει να επωφεληθεί από τα προνόμια της θέας της λίμνης και του ειδυλλιακού ιστορικού χωριού Brusino Arsizio που έχει πληθυσμό κάτω από 500 κατοίκους.


Η κατοικία και το γραφείο, σχεδιάστηκαν στο Μιλάνο από τον αρχιτέκτονα Jacopo Mascheroni για μια οικονομική σύμβουλο και την οικογένειά της. Αποτελείται από δύο τμήματα: ένα τμήμα από στρογγυλεμένο γυαλί και μια κατασκευή από  ενισχυμένο σκυρόδεμα.

Το γυάλινο σπίτι των 3.700 τετραγωνικών αποτελεί το πιο ορατό μέρος της κατοικίας και τον κύριο πόλο έλξης για τη θέα. Είναι ένας ανοιχτός χώρος, με ένα λευκό κεντρικό τοίχωμα που περιέχει την κουζίνα, το μπάνιο, το κλιμακοστάσιο, την αποθήκη και ένα δωμάτιο με μηχανικά.

Το επίπεδο του υπογείου στεγάζει την είσοδο, τρία υπνοδωμάτια, δύο μπάνια, ένα γραφείο, το πλυντήριο, την σκάλα, και τον παιδότοπο. Τα υπνοδωμάτια είναι ανοιχτά σε μια εσωτερική αυλή με κήπο.

Η ενεργειακή θέρμανση, η χρήση του φυσικού φωτός, οι γεωθερμικές αντλίες θερμότητας και ένα σύστημα συλλογής όμβριων υδάτων είναι τα κύρια οικολογικά χαρακτηριστικά της κατοικίας.





photo

photo

photo

photo

photo

photo

photo

photo

photo

 via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου