Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το βενετσιάνικο καρναβάλι ξεκινά...


Από τις 15 Φεβρουαρίου, μέχρι τις 4 Μαρτίου 2014, η Βενετία διώχνει από πάνω της το «πέπλο» της χειμωνιάτικης μελαγχολίας και μπαίνει σε ρυθμούς Καρναβαλιού!
Κατά τη διάρκεια της Αποκριάς (Carnevale), αυτή η παραμυθένια πόλη με την υδάτινη γοητεία και τα αριστοκρατικά παλάτια, γεμίζει μασκαρεμένους -αρλεκίνους, καζανόβες, ντόμινο κ.ά.- που χορεύουν και συμμετέχουν σε δεκάδες εκδηλώσεις που αναβιώνουν τη μακρά παράδοση της πόλης.
Το φετινό Καρναβάλι έχει θέμα τη «Φανταστική φύση» και συνεπώς, θα είναι αφιερωμένο στη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και το περιβάλλον.


Πολλές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται καθημερινά, ενώ την τελευταία εβδομάδα, τα εκπληκτικά παλάτια των δόγηδων ανοίγουν τις πόρτες τους για να φιλοξενήσουν τους περίφημους χορούς και κάθε σημείο της πόλης μετατρέπεται σε ένα ατελείωτο πάρτι.
Δείτε μερικές από τις παραδοσιακές εκδηλώσεις του βενετσιάνικου Καρναβαλιού που δεν πρέπει να χάσετε αν είστε από τους τυχερούς που θα βρεθούν φέτος εκεί.
Η γιορτή για τις… Μαρίες (Festa delle Marie)
Η εκδήλωση «Festa delle Marie», είναι αφιερωμένη στη ετήσια παράδοση του Δόγη να επιλέγει δώδεκα όμορφα και ταπεινά κορίτσια, για να τους δωρίζει τα κοσμήματα του γάμου τους. Η συγκεκριμένη γιορτή είναι μια μοναδική στιγμή για να θαυμάσετε τα κοστούμια της βενετσιάνικης παράδοσης και διαρκεί αρκετές ημέρες.

Φέτος, ξεκινά το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, με την πομπή των δώδεκα κοριτσιών που έχουν επιλεγεί κατά τις προηγούμενες εβδομάδες, στη οποία συμμετέχουν και άλλες καρναβαλικές ομάδες. Η πομπή με τις «Μαρίες» θα φτάσει στην πλατεία San Marco γύρω 16.00 και θα παρουσιαστεί επίσημα στο αποκριάτικο κοινό. Το «πέταγμα του αγγέλου» (Il Volo dell'Angelo)
Το «πέταγμα του αγγέλου» αποτελεί έναν παραδοσιακό φόρο στο Δόγη. Η εκδήλωση περιλαμβάνει μια συναρπαστική πτήση ενός μυστικού επισκέπτη της πόλης της Βενετίας, από την κορυφή του καμπαναριού του Αγίου Μάρκου, μέχρι το κέντρο της πλατείας.
Ο «άγγελος» καταλήγει ανάμεσα σε πλήθος κόσμου που έχει ντυθεί με φαντασμαγορικές στολές και είναι ενθουσιασμένο από το εντυπωσιακό θέαμα.
Το έθιμο αυτό πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή του Καρναβαλιού, δηλαδή φέτος, στις 23 Φεβρουαρίου 2014. Σύμφωνα με την παράδοση, ο φετινός «άγγελος», είναι η Μαρία που κέρδισε κατά την περσινή «Festa delle Marie». Διαγωνισμός για την πιο ωραία μάσκα (la maschera più bella)
Η τελευταία φάση του διαγωνισμού για την επιλογή της πιο ωραίας μάσκας, γίνεται το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, με κριτές μια διεθνή ομάδα σχεδιαστών μόδας και κοστουμιών.
Το απόγευμα της Κυριακής, 2 Μαρτίου, θα είναι μια από τις πιο αναμενόμενες στιγμές της Αποκριάς: οι δέκα φιναλίστ θα διαγωνιστούν με τα πολύχρωμα, κομψά, εντυπωσιακά κοστούμια τους και δύο από αυτούς θα κερδίσουν σημαντικά βραβεία.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, καλλιτέχνες του δρόμου, ομάδες μασκαρεμένες, χορευτικά νούμερα και παραδοσιακοί χοροί, θα εναλλάσσονται στη σκηνή του Gran Teatro, κάνοντας την εκδήλωση αυτή ακόμη πιο εντυπωσιακή. Το «πέταγμα του λιονταριού» (Svolo del Leon)
Με επίκεντρο και πάλι την πλατεία San Marco, σε αυτή τη γιορτή τιμάται το φτερωτό λιοντάρι του Αγίου Μάρκου, δηλαδή το σύμβολο της πόλης της Βενετίας, το οποίο, ζωγραφισμένο σε έναν μεγάλο καμβά, θα «πετάξει» από το καμπαναριό, πάνω από το κοινό στην πλατεία. Η χορωδία της πόλης τραγουδά τους στίχους του ύμνου του «San Marco», για να καλωσορίσει το Λιοντάρι στη σκηνή του Gran Teatro, ενώ στο χώρο βρίσκονται και οι δώδεκα «Μαρίες».
Πρόκειται για ένα τελετουργικό ιδιαίτερα γοητευτικό, που «σφραγίζει» το τέλος της Αποκριάς και φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου.
Η σιωπηλή πομπή με τις γόνδολες (Vogata del silenzio)
Τη νύχτα της 4ης Μαρτίου 2014, το Καρναβάλι της Βενετίας θα ολοκληρωθεί συμβολικά με την σιωπηλή, υδάτινη πομπή, μια πομπή με γόνδολες, που περνά από τη Γέφυρα του Ριάλτο και φτάνει στην περιοχή του Αγίου Μάρκου μέσα από το Μεγάλο Κανάλι ενώ φωτίζεται από το φως των κεριών και συνοδεύεται από μελαγχολικούς ήχους.
Η πλήρης απουσία μηχανοκίνητων σκαφών, προσθέτει πόντους στη φυσική σκηνογραφία των παλατιών κατά μήκος του Μεγάλου Καναλιού, δημιουργώντας ένα ονειρικό και παραμυθένιο σκηνικό.
Όταν η πομπή φτάνει στο μουσείο Punta della Dogana, δίνεται ένα συμβολικό «αντίο» στο Καρναβάλι, με μια φωτιά που ανάβεται και δίνεται το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Για το πρόγραμμα του φετινού Καρναβαλιού και άλλες πληροφορίες, δείτε εδώ.
 Πόπη Αθανασοπούλου πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου