Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κότα γεμιστή με ριζότο λαχανικών στη γάστρα

 
Βαθμός δυσκολίας: 5
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 1,5 ώρα 

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 κότα ελευθέρας βοσκής 2 με 2,5 κιλά
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
Για τη γέμιση
  • 2 φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα ή Αρμπόριο ή Καρναρόλι
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια με το φύλλωμα, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε πολύ μικρά κυβάκια
  • 2 καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • Ο χυμός και το ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 φλ. ψιλοκομμένος άνηθος
  • ½ φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 2 μερίδες Ζωμός Κότας Knorr «Σπιτικός»
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο Άλτις
Εκτέλεση
1. Σε ένα βαθύ σκεύος, βράζουμε 4 φλιτζάνια νερό, ρίχνουμε το «Σπιτικό» Ζωμό Κότας Knorr και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

2. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε το ρύζι και το γυαλίζουμε στο ελαιόλαδο ανακατεύοντάς το για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα λαχανικά, 1 φλιτζάνι Ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις σωθούν τα υγρά προσθέτουμε 1 φλιτζάνι Ζωμό ακόμη, την παρμεζάνα, τον άνηθο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να γίνει χλιαρό.
3. Ετοιμάζουμε την κότα: την πλένουμε, τη στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και την αλατοπιπερώνουμε μέσα - έξω. Γεμίζουμε με τη γέμιση και αυτή που περισσεύει -γιατί είναι αρκετή- την κρατάμε στην άκρη. (Αν θέλουμε ράβουμε την κοιλιά της κότας, χωρίς όμως να είναι απαραίτητο). Βάζουμε την κότα σε γάστρα με το στήθος προς τα κάτω. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200º C για 50 λεπτά. Ανοίγουμε το καπάκι της γάστρας και γυρίζουμε την κότα με το στήθος προς τα πάνω.
4. Προσθέτουμε το κρασί πάνω στην κότα και 2 φλιτζάνια «Σπιτικό» Ζωμό Κότας Knorr. Βάζουμε γύρω από την κότα τη γέμιση που έχει περισσέψει.
5. Σκεπάζουμε τη γάστρα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180º C και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30 λεπτά ακόμη. Κατόπιν, ανοίγουμε το καπάκι της γάστρας και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200º C. Αφήνουμε την κότα να πάρει χρώμα για 10-15 λεπτά με ένα τέταρτο και αποσύρουμε από το φούρνο. Σερβίρουμε την κότα κομμένη σε
κομμάτια με τη γέμιση.

via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου