Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καθάρισμα φούρνου με φυσικά υλικά

Θα χρειαστούμε :

  • μαγειρική σόδα
  • κουτάλι
  • σφουγγάρι
  • νερό
  • ειδική ξύστρα-σπάτουλα καθαρίσματος φούρνου
  • λευκό ξύδι
  • πλαστικό μπουκάλι με αντλία σπρέυ 

Διαδικασία

  1. Ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου
  2. Βρέχουμε ελαφρά ένα σφουγγάρι κουζίνας
  3. Περνάμε τις επιφάνειες του φούρνου εσωτερικά με το βρεγμένο σφουγγάρι
  4. Πασπαλίζουμε με ένα κουτάλι ή ένα ψιλό σουρωτήρι τη μαγειρική σόδα στις επιφάνειες του φούρνου. Για να καλύψουμε και τις κάθετες επιφάνειες αλλά και την οροφή του φούρνου, βάζουμε ποσότητα σόδας στο χέρι μας και φυσάμε ελαφρά τη σόδα για να επικολλήσει στις βρεγμένες επιφάνειες.
  5. Γεμίζουμε το πλαστικό μπουκάλι με την αντλία σπρέυ με λευκό ξύδι
  6. Ψεκάζουμε σε όλο το εσωτερικό του φούρνου.
    ΠΡΟΣΟΧΗ : Προσέχουμε μην ψεκάσουμε στις τρύπες εξαερισμού όπου από πίσω βρίσκονται καλώδια λειτουργίας του φούρνου.
  7. Το μείγμα αρχίζει και αφρίζει αμέσως, οπότε και κάνει δράση. 
  8. Αφήνουμε το μείγμα να δράσει για 10 λεπτά.
  9. Ξύνουμε τους λεκέδες ελαφρά με την ειδική σπάτουλα καθαρίσματος. Δε χρειάζεται πίεση στη σπάτουλα για να μη χαράξουμε τις επιφάνειες του φούρνου.
  10. Σκουπιζουμε με βρεγμένο σφουγγάρι ή βρεγμένο wettex.
  11. Αφήνουμε το φούρνο να στεγνώσει φυσικά με ανοιχτή πόρτα. Μην ανοίξετε το φούρνο για να επιταχύνετε τη διαδικασία. Πρέπει να στεγνώσει με φυσικό τρόπο.
Καλή επιτυχία !

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου