Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καθαρίζοντας την κατσαρόλα-φριτέζα





Πόσοι από εσάς χρησιμοποιείται την κατσαρόλα-φριτέζα? Είναι αυτή η κλασσική κατσαρόλα με μεταλλικό δίχτυ και γυάλινο καπάκι συνήθως, στην οποία τηγανίζουμε πατάτες και διάφορα άλλα καλούδια!












Αυτή δίπλα, είναι η φωτογραφία της απαίσιας δικιάς μου σήμερα το πρωί! Επειδή δεν την χρησιμοποιώ συχνά την είχα σε αυτή την (άθλια) κατάσταση φυλαγμένη σε ένα ντουλάπι! Σήκωσα λοιπόν τα μανίκια μου και αποφάσισα να βρω τον πιο εύκολο τρόπο να την καθαρίσω ώστε να φύγουν όλα τα υπολείμματα του καμένου λαδιού!












Να και ένα κοντινό για να καταλάβετε γιατί το ανέβαλα τόσο καιρό!!













Βάλτε λοιπόν να ζεστάνετε νερό και πάρτε τη μαγική σόδα και ένα λεμόνι, λίγο ξύδι ή το γνωστό μας ξινό.















Βάλτε στην κατσαρόλα(όπως είναι μαζί με το δίχτυ) μπόλικη σόδα...















και προσθέστε το ξινό (ή ότι άλλο επιλέξατε αντίστοιχα) και παρατηρήστε τις μαγικές φυσαλίδες που κάνουν όλη τη δουλειά!














Προσθέστε βραστό νερό μέχρι να γεμίσει η κατσαρόλα και αφήστε την ήσυχη για 20 λεπτά!













Μόλις περάσει ο χρόνος αδειάστε προσεχτικά το νερό και σηκώστε τα μανίκια! Με το σφουγγάρι σας και απορρυπαντικό για τα πιάτα ξεκινήστε το τρίψιμο και δείτε το θαύμα!














Μετά από λίγο κόπο είμαστε έτοιμοι!! Η κατσαρόλα-φριτέζα μοιάζει πλέον με καινούργια!
















Τι λέτε για κεφτεδάκια με πατατούλες τηγανητές??









via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου