Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το καλοκαιρινό ταξίδι γνώσης ξεκίνησε στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού!!!

Ενθουσιώδης ανταπόκριση και αθρόα προσέλευση στην έναρξη της γιορτής.
Με ενθουσιώδη ανταπόκριση και μεγάλη συμμετοχή παιδιών ηλικίας 4 έως 12 ετών άνοιξε το απόγευμα της Πέμπτης, στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού αντίστοιχα, η  αυλαία της αφιερωμένης στην έννοια της εξερεύνησης Καλοκαιρινή Εκστρατεία,  για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2016, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ). Φέτος, το πρόγραμμα τιτλοφορείται «Γίνε εξερευνητής του κόσμου».


Τόσο στην Κατερίνη, όσο και στον Κορινό, τα παιδιά πλημμύρισαν τους χώρους των βιβλιοθηκών διδάχτηκαν μέσα από το παιχνίδι και συμμετείχαν ενεργά σε μία γιορτή της γνώσης. Ειδικότερα, έπαιξαν το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού και δημιούργησαν το μπλουζάκι του εξερευνητή, το οποίο θα τους συντροφεύσει σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Κατερίνης είναι από τους λίγους ανά την Ελλάδα Δήμους, ο οποίος έχει εντάξει στο εν λόγω πρόγραμμα δύο δημοτικές βιβλιοθήκες (Κατερίνης – Κορινού), συμμετέχοντας έτσι ενεργά στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών.
«Με την προτροπή και τον συντονισμό του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη η βιβλιοθήκη μας, μέσω του Δικτύου  Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, λαμβάνει μέρος σε ένα πανελλήνιο δημιουργικό παιχνίδι γνώσης, που αναδεικνύει δεινούς εξερευνητές και ταυτόχρονα ανοίγει νέες δυνατότητες συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των βιβλιοθηκών» σημειώνει σε δήλωσή της, η δημοτική σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης,  Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου.

Όπως τονίζει από την πλευρά της περιγράφοντας το φετινό πρόγραμμα, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού Φωτεινή Καρασερίδου: «Κάθε μέρα οι βιβλιοθήκες έχουν μια θεματική αποστολή εξερεύνησης που φέρνουν εις πέρας με τη βοήθεια κοινής βιβλιογραφίας και δημιουργικών εργαστηρίων. Καθώς ολοκληρώνονται οι αποστολές, παιδιά από βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα επικοινωνούν τις περιπέτειες τους στα κοινωνικά δίκτυα με το hashtag #ΚΕ2016gr και παρακολουθούν τις εξελίξεις στην ιστοσελίδα network.nlg.gr».
Το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών προσκαλεί και τους ενήλικες να συμμετέχουν ενεργά στις καθημερινές αποστολές εξερεύνησης του κόσμου, χρησιμοποιώντας το ίδιο hashtag.
Μεγάλη Συμμετοχή
Στη δημοτική βιβλιοθήκη Κατερίνης, η αθρόα προσέλευση είχε ως αποτέλεσμα την ολοκλήρωση σε χρόνο ρεκόρ των εγγραφών, ενώ με γοργούς ρυθμούς το ίδιο αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες και στη δημοτική βιβλιοθήκη Κορινού.
Ειδικά σε ό,τι αφορά τον Κορινό, παρακαλούνται οι γονείς, προκειμένου το κάθε παιδί να έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει μέρος σε δράσεις του προγράμματος, να επικοινωνούν για κράτηση των θέσεων που απομένουν, στο τηλ. της Δημοτικής βιβλιοθήκης Κορινού -  2351 350 919 καθημερινά ως εξής: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 π.μ. έως 12μ.μ. και Δευτέρα απόγευμα 17:00 έως 20:00.
Φέτος στην πόλη μας, καθώς και στις Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες της χώρας όλα έχουν ενδιαφέρον και μπορούν να εξερευνηθούν. Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 υλοποιείται με τη συμμετοχή και τη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε 125 ελληνικές πόλεις. Αποκλειστικός δωρητής της διοργάνωσης, για πέμπτη συνεχή χρονιά, είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Το καλοκαιρινό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης, θα διαρκέσει έως και τις 15 Σεπτεμβρίου.
Γραφείο τύπου - Δήμος Κατερίνης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου