Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το σύγχρονο διατηρητέο της Madeleine

Madeleine-12
Τοποθετημένο στην κορυφή δύο ορόφων στην παρισινή περιοχή Madeleine, αυτό το 140 τετραγωνικών μέτρων διαμέρισμα δημιουργήθηκε από την ενοποίηση 12 δωματίων σε δύο επίπεδα. Το αποτέλεσμα είναι ένα διώροφο διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων που διατηρεί το χαρακτήρα των 200 ετών ιστορίας του κτιρίου. Το διαμέρισμα βασίζεται στην ιδέα ενός μουσείου: οι αυθεντικοί τοίχοι από ασβεστόλιθο και τα δρύινα δοκάρια έχουν συντηρηθεί και εμφανίζονται με αρχαιολογική ακρίβεια. Η προσθήκη ενός γυάλινου δαπέδου και των τοίχων επιτρέπει σε κάθε δωμάτιο την οπτική επαφή διατηρώντας μια ισχυρή αίσθηση διαφάνειας, συνδέοντας οπτικά τόσο τους εσωτερικούς χώρους μεταξύ τους όσο και το εξωτερικό με τον ουρανό και τις στέγες του Παρισιού.

Σε μια γωνιά του διαμερίσματος υπάρχει μια βεράντα στην αυλή, που περιβάλλεται από έναν τοίχο ύψους πέντε μέτρων. Η βεράντα φαίνεται να είναι ένα εσωτερικό δωμάτιο, το οποίο περιέχει ένα παλαιό μαρμάρινο τζάκι, καθρέφτη, και πολυέλαιο με φόντο τη ζωντανή «ταπετσαρία» από τον επτά μέτρα ψηλό κάθετο κήπο που υψώνεται επάνω από τα δύο επίπεδα του διαμερίσματος.




 Η αυλή σχεδιάστηκε ως μια μεγάλη γυάλινη προθήκη και περιέχει ένα παραδοσιακό παριζιάνικο σαλόνι του 19ου αιώνα. Αντίθετα, το εσωτερικό τζάκι, η σκάλα, καθώς και άλλες λεπτομέρειες είναι σύγχρονα.
Όλα τα στοιχεία στο διαμέρισμα είναι λειτουργικά, είτε εντός είτε εκτός, συμπεριλαμβανομένου του εξωτερικού τζάκι. Η χρήση του γυαλιού γίνεται μέσω του σχεδιασμού, και περιλαμβάνει τα γυάλινα ντουλάπια στην κουζίνα και πλακάκια από γυαλί και εξαρτήματα σε όλο το διαμέρισμα. Τα τρία υπνοδωμάτια βρίσκονται και στα δύο επίπεδα στο αντίθετο άκρο του διαμερίσματος, εξυπηρετούνται από ιδιωτικό μπάνιο, και οργανώνονται γύρω από μια ξεχωριστή αυλή.
Την ανακαίνιση ανέλαβε ο σχεδιαστής Michael Herrman

Madeleine-02
Madeleine-04
Madeleine-08
Madeleine-09

πηγήMadeleine-11

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου