Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ένα μοναδικό Maltesers κέικ

Ένα μοναδικό Maltesers κέικΈχετε όρεξη να φτιάξετε ένα μεγάλο και νόστιμο γλυκό. Αυτή η συνταγή θα σας κάνει ζαχαροπλάστες αφού μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι απίστευτο.
Υλικά συνταγής
Για το κέϊκ:

200 γρ.[1 φλ. τσαγιού] καστανή ζάχαρη
185 ml [3/4 φλ. τσαγιού] γάλα
125 γρ. βούτυρο ψιλοκομμένο
190 γρ. [1 1/4 φλ. τσαγιού] αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ. [1/2 φλ. τσαγιού] σκόνη κακάο
3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα


Για τη γέμιση σοκολάτας:
185 γρ. βούτυρο, επιπλέον, σε θερμοκρασία δωματίου
350 γρ. [2 1/4 φλ. τσαγιού] ζάχαρη άχνη
5ο γρ. μπισκότα πτι μπερ θρυμματισμένα σε σκόνη στο multi
1 κ.σ. γάλα

Για τη Ganache [Γκανάς] σοκολάτας:
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
125 γρ. [1/2 φλ. τσαγιού] κρέμα γάλακτος πλήρης
30 γρ. βούτυρο
465 γρ. Maltesers για διακόσμηση

Εκτέλεση συνταγής

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βάζετε λαδόκολλα και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20 εκ.

2. Για το κέϊκ: Τοποθετείστε τη καστανή ζάχαρη, το γάλα και το βούτυρο σε μια κατσαρολίτσα και ανακατέψτε το συνεχώς σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει το βούτυρο και διαλυθεί η καστανή ζάχαρη και γίνει ένα λείο μείγμα. Κατεβάζετε το μείγμα βουτύρου από τη φωτιά και προσθέτετε σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς, το αλεύρι και τη σκόνη κακάου. Τέλος προσθέτετε και το αυγό και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθεί.

3. Βάζετε το μείγμα στο ταψί και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 55 λεπτά περίπου [κάντε το πείραμα με το καλαμάκι από σουβλάκι και όταν βγεί στεγνό το κέϊκ είναι έτοιμο]. Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το σε σχάρα να κρυώσει.

4. Για τη ganache: Βάζετε σε μπολ τη σοκολάτα, τη κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και το λιώνετε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.

5. Για τη γέμιση: Χτυπάτε στο μίξερ το επιπλέον βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει. Προσθέτετε, συνεχίζοντας το χτύπημα, τα θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα, τη ζάχαρη άχνη, τη 1 κ.σ. γάλα και 1 1/2 κ.σ. ganache. Αφήνετε στην άκρη τη γέμιση και τη ganache να κρυώνουν.

6. Για τη συναρμολόγηση: Εν τω μεταξύ κόβετε, με μεγάλο οδοντωτό μαχαίρι, το κρύο πλέον κέϊκ οριζόντρια σε τέσσερα στρώματα. Το ποθετείστε το ένα στρώμα παντεσπανιού/κέϊκ και απλώστε από πάνω το 1/3 της γέμισης. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο και τρίτο στρώμα παντεσπανιού. Τελειώνετε με το τελευταίο παντεσπάνι. Αλείφετε στη κορυφή και τα τοιχώματα, με τη βοήθεια μιας μαρίζ τη ganache [γκανάς] και διακοσμείτε με τα Maltesers.
πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου