Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κολοκυθοκεφτέδες του Άκη Πετρετζίκη !!

 
Συστατικά
  • 500 γρ. κολοκύθια τριμμένα
  • 200 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
  • 1 μάτσο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1/3 μάτσο άνιθο, ψιλοκομμένο
  • 1 μάτσο δυόσμο μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ξύσμα απο 2 λάιμ
  • 1 κοφτό κ.γ. τριμμένο κύμινο
  • 2 πρέζες μπούκοβο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φρέσκο κόλιανρο για το σερβίρισμα
  • φέτες λάιμ για το σερβίρισμα
Για τη σος
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • χυμό από 2 λάιμ
  • 1 κοφτό κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Μέθοδος Εκτέλεσης 
  •  Μέχρι τώρα κάνατε κολοκυθοκεφτέδες που μπορεί να μην έβγαιναν καλοί... Με τη συνταγή αυτή θα σας πω όλα τα μυστικά...
    • Τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό τρύφτη και σε μια πετσέτα βάζουμε τα τρίμματα με λίγο αλάτι και στύβουμε γερά να φύγουν όλα τα ζουμιά τους.
    • Βάζουμε τα κολοκύθια σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
    • Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τον δυόσμο, τον άνιθο, τον βασιλικό, το ξύσμα από 2 λάιμ, το κύμινο, το μπούκοβο, τη φέτα, τα αυγά και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
    • Προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε ίσα ίσα να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
    • Καλό θα ήταν να αφήσουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο.
    • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε τους κολοκυθοκεφτέδες μας.
    • Μόλις ζεστάνει το λάδι (δε θέλουμε να κάψει πάρα πολύ γιατί θα καούν οι κεφτέδες μας) τους ρίχνουμε και μόλις πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα από τη μία πλευρά με τη βοήθεια ενός κουταλιού τους γυρίζουμε από την άλλη.
    • Μόλις είναι έτοιμοι τους τοποθετούμε σε ένα πιάτο που έχουμε βάλει απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν τα λάδια οι κεφτέδες.
    • Μόλις τους τηγανίσουμε όλους, τους αφήνουμε στην άκρη.
    Για τη σος
    • Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε το γιαούρτι, το μέλι, το κύμινο, αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. 
    • Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες μας με τη σος, λίγο μπούκοβο, ψιλοκομμένο κόλιανδρο και φέτες λάιμ. 
    • πηγή
     

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου