Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΡΑΦΙΕΡΕΣ για ΓΛΑΣΤΡΕΣ από ΤΣΙΜΕΝΤΟΛΙΘΟΥΣ

Πρακτικόςαπλός καιοικονομικός τρόπος για νασυγκεντρώσετε σε ένασημείο του μπαλκονιού ή και του κήπου μικρές και μεγαλύτερες γλάστρες ιδανικός για μικρούςχώρους. 

Εκτός από τσιμεντόλιθους που θα βρείτε σε όλες τις μάντρες οικοδομικών υλικών, θα χρειαστείτε απλές ξύλινες σανίδες που θα τις χρησιμοποιήσετε ως ράφια



Το βάρος των τσιμεντόλιθων είναι τέτοιο που δεν θα χρειαστείτε κανένα επιπρόσθετο μέσο στήριξης για τα ράφια, απλώς σε κατασκευές τέτοιου τύπου με μεγάλο μήκος θα πρέπει εκτός από τις δύο άκρες να υποστηρίξετε τα ξύλα και στο κέντρο με μία ακόμη κάθετη σειρά τσιμεντόλιθων ώστε αυτά να μην λυγίσουν-παραμορφωθούν δεχόμενα και το βάρος από τις γλάστρες
Το πάχος των ξύλων εξαρτάται από το μέγεθος-συνολικό βάρος των δοχείων φύτευσης που θα τοποθετήσετε αν π.χ πρόκειται σε μια τέτοια ραφιέρα να συγκεντρώσετε μικρά γλαστράκια, γλάστρες από κονσερβοκούτια, μικρά κακτοειδή φυτά ή παχύφυτα κλπ. ακόμη και οι πιο λεπτές σανίδες θααντέξουν χωρίς κανένα πρόβλημα. 






Ανάλογα με τονδιαθέσιμο χώρο σας μια τέτοια σύνθεση από τσιμεντόλιθους μπορεί να αποκτήσει όποιον σχεδιασμόεσείς επιλέξετε, ο τρόπος "συναρμολόγησης" είναι ακριβώς ίδιος, ανεξάρτητα από το συνολικό μέγεθος-διάταξη  της κατασκευής.

Στις μάντρες,  εκτός των κλασσικών οικοδομικών τσιμεντόλιθων, θα βρείτε και διακοσμητικούς με πιο λείαεπιφάνεια, ενώ ασφαλώς τόσο τους τσιμεντόλιθους όσο και τα ξύλα που θα χρησιμοποιήσετε μπορείτε να ταβάψετε, αν το προτιμάτε, σε οποιαδήποτε απόχρωση με απλό πλαστικό-ακρυλικό χρώμα για εξωτερικούς χώρους.   



Γενικά οι τσιμεντόλιθοι λόγω και του βάρους/σταθερότητάς τους και του χαμηλού κόστους, είναι μια ιδιαίτερα πρακτική λύση για διάφορων ειδών κατασκευέςεξωτερικών χώρων, δείτε και εδώ πως θα φτιάξετε πολύ όμορφα και λειτουργικά παγκάκια-καθίσματα με αυτόν τον τρόπο και εδώ μια εναλλακτική πρόταση για γλάστρες-ζαρντινιέρες από τσιμεντόλιθους, επίσης ιδανική για μικρούςχώρους.  














Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου