Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αντιμετώπιση κολπικής μυκητίασης - Θεραπεία κολπίτιδας από μύκητες

Αντιμετώπιση κολπίτιδας από μύκητεςΣίγουρα έχεις μεγάλο πρόβλημα με αυτή την ενοχλητική φαγούρα κάθε βράδυ, να μη σ'αφήνει να κοιμηθείς πια!
Μάλλον μύκητες θα είναι πάλι. Τι προκαλεί την κολπική μυκητίαση επιτέλους;
Δες εδώ τα πιο σημαντικά αίτια κολπικής μυκητίασης.
Φυσικά, για να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα πρέπει να ξέρεις τι το δημιούργησε. Γιατί όσο κι αν προσπαθείς, ότι και να κάνεις, αν η αιτία συνεχίζει ακάθεκτη να σου δημιουργεί πρόβλημα, όσα φάρμακα και να πάρεις οι κολπίτιδες θα συνεχίζονται η μια πάνω στην άλλη. Αυτό θα λέγεται μετά... υποτροπιάζουσες κολπικές μυκητιάσεις, κι εσύ θα είσαι μέσα στην απόγνωση...!
Στα αίτια κολπικής μυκητίασης συμπεριλαμβάνεται και η λήψη αντιβιώσεων, οι κολπικές πλύσεις... Επομένως, προσδιόρισε πρώτα τι οδήγησε στην υπέρμετρη ανάπτυξη των μυκήτων, ώστε να ξέρεις και πως να τους αντιμετωπίσεις πιο δραστικά.


Αντιμετώπιση κολπίτιδας από μύκητες - καντιντίασης



Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την μυκητίαση έμμεσα, αλλά και άμεσα με φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης αλλά και με φάρμακα.


ΕΜΜΕΣΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΟΛΠΙΚΗΣ ΜΥΚΗΤΙΑΣΗΣ


ΜΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
Χρειάζεται μέθοδο, αλλά αν το προσπαθήσεις θα τα καταφέρεις.
Ένα ένα αυτά που προτείνονται σε αυτό το άρθρο, δοκίμασέ τα και παρατήρησέ τα. 
Παραδείγματα:
- Μήπως το πρόβλημα εμφανίστηκε μετά που γύρισες από το καλοκαιρινό σου μπάνιο στη θάλασσα;
- Μήπως εμφανίζεται κάθε μήνα μετά την περίοδο;
- Μήπως είχες πάρει αντιβίωση μερικές μέρες πριν;


ΜΕ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΕΡΜΕΤΡΟ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΜΥΚΗΤΩΝ

Σε πρώτη φάση, απέφυγε τα παρακάτω ώστε αρχικά να μη χειροτερέψει το πρόβλημα και σταδιακά να μειωθεί και ο πληθυσμός των μυκήτων στον κόλπο.

Πολύ σημαντικά:
- Σταμάτα τη λήψη αντιβίωσης ή πάρε κάποιο προβιοτικό παράλληλα με τη λήψη της
- Σταμάτα τη λήψη ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων ή κορτιζόνης
- Σταμάτα τις κολπικές πλύσεις
- Σταμάτα τη λήψη αντισυλληπτικών

Επίσης:
- Μη φοράς νάυλον στενά εσώρουχα.
- Μη σκουπίζεσαι με αρωματισμένα υγρά μαντηλάκια.
- Μην αρωματίζεις την ευαίσθητη περιοχή σου.
- Μη φοράς αρωματισμένα ή μη βαμβακερά σερβιετάκια.
- Να χρησιμοποιείς προφυλακτικό και να μη μένει το σπερματικό υγρό (αλκαλικό, με PH 7,2 ως 7,7)  μέσα στον κόλπο σου πολλή ώρα.
- Μη φοράς πολύ στενά παντελόνια.
- Να προτιμάς φούστες το καλοκαίρι.
- Δεν είναι άσκημη ιδέα να έχεις ανοιχτά σε μικρή γωνία τα πόδια σου στο γραφείο ώστε να μη δημιουργείται υψηλή θερμοκρασία (δε συστήνουμε ...φούστα!)
- Μη μένεις το καλοκαίρι με το βρεγμένο μαγιό στην παραλία. Άλλαξε με στεγνό.
- Μην ακουμπάς την ξαπλώστρα στην παραλία χωρίς την πετσέτα σου.
- Μην κατουράς μέσα στη θάλασσα.
- Μην κάνεις κοινή χρήση τουαλέτας.


- Μην κάνεις στοματικό, κολπικό ή πρωκτικό σεξ χωρίς προφυλακτικό.
- Μη μοιράζεσαι ερωτικά αντικείμενα με άλλους.

- Μην έχεις έμμηνο ρύση (περίοδο), εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση, ωορρηξία... ...! Πλάκα κάνω... !!!

ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ

Θεραπεία καντιντίασης - μυκητίασης

- Να μην τρως καθόλου τρόφιμα που περιέχουν σάκχαρα
Επεξήγηση: Η τροφή των μυκήτων είναι τα σάκχαρα πάσης μορφής.  Υπάρχουν διάφορα είδη σακχάρων, όπως η λακτόζη (στα γαλακτοκομικά προϊόντα), η φρουκτόζη ( στα φρούτα), μαλτόζη (στα δημητριακά).  Το πιο επικίνδυνο για την εξάπλωση των μυκήτων σάκχαρο είναι η γνωστή κρυσταλλική ζάχαρη, που περιέχεται στα περισσότερα βιομηχανικά τρόφιμα, ακόμη κι αν δεν πάει το μυαλό σου! Ακόμη και στη ντοματο-σάλτσα μπορεί να τη βρεις! Να θυμάσαι, τα φρούτα περιέχουν κι αυτά ένα είδος σακχάρου, τη φρουκτόζη. Αλλά τα οφέλη από τα φρόυτα για την υγεία μας είναι περισσότερα από το κακό που προκαλεί η φρουκτόζη. Επομένως, να τρως φρούτα αλλά να μην προτιμάς τα πολύ γλυκά, όπως ώριμες μπανάνες. Φάε καλύτερα πορτοκάλι ή  μήλο.

- Να μην τρως μεγάλη ποσότητα τροφίμων που περιέχουν άμυλο
Επεξήγηση: Το άμυλο μεταβολίζεται σε σάκχαρα, επομένως καταλαβαίνεις πως σε μεγάλη ποσότητα (πχ ένα πιάτο ζυμαρικά) και αυτό δημιουργούν πρόβλημα αύξησης των μυκήτων. Να απογεύγεις μεγάλες μερίδες ζυμαρικών, δημητριακών, πατάτας, ρυζιού κ.α.

- Να μην πίνεις ποτά που περιέχουν αλκοόλ (οινόπνευμα)
Επεξήγηση: Τα αλκοολούχα (οινοπνευματώδη) ποτά περιέχουν πολλά σάκχαρα.

- Να μην καταναλώνεις τρόφιμα/ποτά που περιέχουν μαγιά
Επεξήγηση: Η γνωστή μας μαγιά αποτελείται από ...ζυμομύκητες! Αν λοιπόν έχεις μυκητίαση, γιατί να ..φας κι άλλους μύκητες; Θα επιβαρύνεις την κατάσταση... Να μην τρως είδη φούρνου, ψωμί και να μην πίνεις μπύρα ή αλκοολούχα ποτά, προϊόντα ζύμωσης.

- Να καταναλώνεις φρέσκο, παραδοσιακό γιαούρτι με ζωντανή καλλιέργεια γιαούρτης.
Επεξήγηση: Όσο πιο φρέσκο το γιαούρτι, τόσο πιο πολλά εκατομμύρια φιλικά βακτήρια περιέχει, τους λεγόμενους γαλακτοβάκιλλους. Αυτοί βρίσκονται φυσιολογικά στο έντερο και στον κόλπο, και αν καταναλώνεις γιαούρτι μάλλον βοηθάς να ισορροπήσει η φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου, και κατ'επέκταση και του κόλπου.

ΜΕ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

-  Το άγχος, η έλλειψη ύπνου, η μη σωστή διατροφή, συμβάλλουν για να χειροτερέψει η μυκητίασή σου, όπως και όλες οι ασθένειες.

ΑΜΕΣΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ - ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΟΛΠΙΚΗΣ ΜΥΚΗΤΙΑΣΗΣ

ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΛΠΙΚΗΣ ΜΥΚΗΤΙΑΣΗΣ
Μπορείς, για να αντιμετωπίσεις τα συμπτώματα και να συμβάλλεις στη θεραπεία της καντιντίασης να δοκιμάσεις αυτούς τους φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης της:

- Εξωτερικές πλύσεις με χαμομήλι ή καλέντουλα
Επεξήγηση:  Το χαμομήλι και η καλέντουλα είναι βότανα με αντισηπτικές ιδιότητες. Ιδιαίτερα συστήνεται η καλέντουλα.
Ενδεικτικά: Αν έχεις φαγούρα μπορείς να βράσεις καλέντουλα και να χρησιμοποιήσεις το ζουμί της για να πλένεσαι εξωτερικά. Τα συμπττώματα υποχωρούν άμεσα.

- Κατανάλωση - Τοποθέτηση σκόρδου
Επεξήγηση: Το σκόρδο είναι το καλύτερο αντιβιωτικό βότανο. Προσοχή, επειδή σκοτώνει όλους τους μικροοργανισμούς, σκοτώνει και τους χρήσιμους γαλακτοβάκιλλους.
Ενδεικτικά: Μπορείς αντί να πάρεις αντιμυκητιασικό φάρμακο να καταναλώνεις 1-3 σκελίδες σκόρδου την ημέρα, αναλόγως το σωματικό σου βάρος, για εφτά ημέρες. Ακόμη πιο αποτελεσματικό είναι να τοποθετείς μια σκελίδα σκόδου βαθιά στον κόλπο, που θα την ανανεώνεις ανά 8ωρο.  Πρόσεξε την υπόταση, αν είσαι υποτασική μπορεί αργότερα να ...ζαλίζεσαι με αυτή τη θεραπεία. Σε αυτή την περίπτωση απλά πρόσθεσε περισσότερο αλάτι και υγρά στο καθημερινό διαιτολόγιό σου. Μόλις τελειώσεις αυτή τη θεραπεία συνέχισε με τοποθέτηση γιαουρτιού τοπικά στον κόλπο ή προβιοτικά, ώστε να αποκαταστήσεις τους γαλακτοβάκιλλους του κόλπου. Είναι καλό να τοποθετήσεις προβιοτικά ή γιαούρτι τοπικά στον κόλπο για τρεις μέρες μετά την αντιβίωση (σκόρδο).

- Τοποθέτηση γιαουρτιού
Επεξήγηση: Το φρέσκο παραδοσιακό γιαούρτι περιέχει ζωντανή καλλιέργεια γιούρτης, φιλικά βακτήρια γνωστά ως γαλακτοβάκιλλοι. Αυτοί οι μικροοργανισμοί φροντίζουν για την υγεία του εντέρου και του κόλπου. Αν τοποθετήσεις μια ποσότητα γιαουρτιού βαθιά στον κόλπο με ένα κολπικό εφαρμοστή οι γαλακτοβάκιλλοι θα παράξουν γαλακτικό οξύ, ώστε το PH του κόλπου να πλησιάσει το φυσιολογικό και να μη μπορούν να  επιβιώσουν εκεί οι μύκητες.
Ενδεικτικά: Μπορείς αντί να πάρεις προβιοτικά να τοποθετήσεις 10ml γιαούρτι στον κόλπο κάθε βράδυ πριν ξαπλώσεις, για εφτά μέρες. Κολπικό εφαρμοστή μπορείς να βρεις σε φαρμακείο.

Θεραπεία μυκητιασικής κολπίτιδας με προβιοτικά

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Αν δοκιμάσεις μια εβδομάδα τους φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης και δε δεις αποτέλεσμα, μάλλον χρειάζονται πιο δραστικά μέτρα.

ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ
Μπορείς προτου καταφύγεις σε ισχυρά αντιμυκητιασικά φάρμακα να δοκιμάσεις τα προβιοτικά. Αν η κολπίτιδα είναι ήπιας μορφής τότε θα υποχωρήσει.

Πρόκειται για ζωντανά φιλικά βακτήρια (γαλακτοβάκιλλοι, επιστημονική ονομασία Lactobacillus). Υπάρχουν σκευάσματα σε κάψουλα για λήψη από το στόμα και κολπικά υπόθετα.
Αν πάσχεις γενικά από πρόβλημα καντιντίασης, είναι καλό να πάρεις προβιοτικά από του στόματος ώστε να αποκαταστήσεις την υγεία του εντέρου, διαφορετικά μπορείς να πάρεις κολπικά υπόθετα για την αποκατάσταση του PH του κόλπου.
Ενδεικτικά: Κατανάλωσε 1-2 κάψουλες ανά ημέρα, για δύο μήνες για την αποκατάσταση της υγείας του εντέρου. Για την μυκητιασική κολπίτιδα, τοποθέτησε ένα υπόθετο ψηλά στον κόλπο κάθε βράδυ πριν ξαπλώσεις, για εφτά ημέρες.
Προληπτικά, μπορείς να βάζεις ένα υπόθετο μετά την περίοδο για δύο βράδια, ώστε να αποτρέψεις την ανάπτυξη μυκήτων αν έχεις συχνά μυκητιάσεις.


ΑΝΤΙΜΥΚΗΤΙAΣΙΚΑ
Αν το πρόβλημα είναι μεγάλο και δεν υποχωρεί με τις προτεινόμενες λύσεις παραπάνω, πήγαινε για αντιμυκητιασικό φάρμακο. Αυτά τα φάρμακα είναι ισχυρά και επιβαρύνεται ο οργανισμός σου αν τα παίρνεις συχνά. Συμβουλέψου το γυναικολόγο σου να σου πει ποια αντιμυκητιασική κρέμα να πάρεις, δεν παίρνουμε τέτοια φάρμακα χωρίς συνταγή γιατρού!
Είναι πιθανό να σου πει να χρησιμοποιήσεις μια αντιμυκητιασική κρέμα με εφαρμοστή, κάθε βράδυ για μια εβδομάδα ή δέκα μέρες. Αν ο γιατρός δε σου γράψει κάτι άλλο, πάρε προβιοτικά οπωσδήποτε για να φροντίσεις την υγεία του κόλπου αμέσως μετά τη θεραπεία με αντιμυκητιασικό φάρμακο. Μπορείς να κάνεις, για παράδειγμα, μια θεραπεία εφτά ημερών με αντιμυκητιασικό, και στη συνέχεια να βάλεις για τρεις μέρες προβιοτικό υπόθετο για ανάπτυξη των γαλακτοβάκιλλων και τοπική αποκατάσταση του PH.

Και μην ξεχνάς...Η καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης είναι η πρόληψη!!!
πηγή

Source: http://www.click-me.gr/ygeia-menu/antimetopisi-m/2953-antimetopisi-kolpikis-mykitiasis-therapeia-kolpitidas-apo-mykites.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου