Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

DIY: Φτιάξε Πολύχρωμες Κιμωλίες Για Να Παίζουν Τα Πιτσιρίκια Σου

kimwlies kentrikh

Είναι φορές που μου έρχονται  τα θρυλικά flash back από όταν ήμουν μικρούλα, που παίζαμε ήρεμα και αθώα παιχνίδια όλοι μαζί, στην γειτονιά.  Το αγαπημένο μου, βέβαια, ήταν το κουτσό γιατί πάντα κέρδιζα. Ξέρεις, αυτό το παιχνίδι που ζωγραφίζεις τετραγωνάκια με κιμωλία στο δρόμο και, με μια πέτρα, κάθε φορά στοχεύεις το τετράγωνο που πρέπει και, πηδώντας από το ένα στο άλλο, πρέπει να φέρεις πίσω την πέτρα, χωρίς να πατήσεις κάποια γραμμή.

Αυτή την περίοδο, που τα παιδιά έχουν άπλετο χρόνο, σκέφτηκα πως θα ήταν πολύ διασκεδαστικό να φτιάξετε μαζί χρωματιστές κιμωλίες για το δρόμο. Έτσι, τα πιτσιρίκια θα ζωγραφίζουν και θα περνούν ευχάριστα το χρόνο τους με τους φίλους τους, στη γειτονιά.

Υλικά:
– Τέμπερες στα χρώματα που αρέσουν στα παιδιά
– Γύψος
– Νερό
– Κορνέ (αυτό που χρησιμοποιούμε στη ζαχαροπλαστική για την σαντιγί)
– Χάρτινοι σωλήνες περιτυλίγματος (θα βρεις σε βιβλιοπωλεία ή μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον σωλήνα από το χαρτί κουζίνας)
– Λαδόκολλα
– Χαρτοταινία
– Ψαλίδι, κοπίδι
kimwlies ulika

Εκτέλεση:
1. Κόψε τους σωλήνες ανά 12,5 εκ. με ένα καλό κοπίδι.  Βάλε στο εσωτερικό του κάθε σωλήνα λαδόκολλα και σφράγισε την μια άκρη με χαρτοταινία για να μην χυθεί η κιμωλία.
kimwlies Process-1

2. Ανακάτεψε 2– 3 κ. σ. τέμπερα με ½ κούπα νερό, σ’ ένα μπολ.
3. Πρόσθεσε ¾ κούπας γύψο και ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4. Βάλε το μείγμα μέσα στο κορνέ και άρχισε να γεμίζεις έναν– έναν τους σωλήνες μέχρι πάνω.
kimwlies process-2

5. Άφησέ τις να στεγνώσουν σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 12 ώρες.
6. Τέλος, με το ψαλίδι κόψε τον χάρτινο σωλήνα και την λαδόκολλα και βγάλε τις κιμωλίες.
7. Είσαι έτοιμη. Τώρα τα ζουζούνια σου μπορούν να αυτοσχεδιάσουν.

πηγήkimwlies telikh

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου