Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βρισκόταν στα πρόθυρα του θανάτου αλλά επέζησε υποσιτισμένο αγοράκι στις ΗΠΑ


Ήταν πριν από ένα περίπου χρόνο που ένα ζευγάρι Αμερικανών υιοθέτησε τον ορφανό Ryan Morse. Είχε γεννηθεί με νανισμό και στα 7 του χρόνια ζύγιζε μόλις 3,2 κιλά. Το μικρό αγοράκι μεταφέρθηκε από το ορφανοτροφείο της Βουλγαρίας σε νοσοκομείο με το έφτασε στο Τενεσί ώστε οι γιατροί να του βάλουν σωλήνα σίτισης.

Ο David και η Priscilla Morse είχαν διασχίσει τον κόσμο για να υιοθετήσουν το 7χρονο αγοράκι με ειδικές ανάγκες όταν είδαν τη σπαρακτική φωτογραφία του σκελετωμένου ορφανού στο facebook. Όταν έφτασε η Priscilla Morse στο ορφανοτροφείο για να οριστικοποιήσει την υιοθεσία του γιου της Ryan, ζύγιζε μόλις 3,2 κιλά και βρισκόταν στα πρόθυρα του θανάτου.





Ένα χρόνο μετά, ο μικρός Ryan έχει πάρει βάρος και έχει ξεκινήσει να μιλά. Στις φωτογραφίες που τράβηξε η μητέρα του, ο Ryan δεν θυμίζει σε τίποτα το υποσιτισμένο παιδί που έπρεπε να μεταφέρουν εσπευσμένα στο νοσοκομείο όταν πήγαν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Τα οστά του πλέον δεν είναι ορατά και χαμογελά όπως κάθε άλλο ευτυχισμένο και υγιές αγοράκι.





Η Priscilla έμαθε πρώτη φορά για τον Ryan ενώ χάζευε στο facebook τον Ιούνιο του 2014. Είδε τη φωτογραφία του σε μια σελίδα για υιοθεσίες και με τον σύζυγό της David αποφάσισαν πως ήθελαν να τον υιοθετήσουν. Το ζευγάρι έχει δύο βιολογικά παιδιά, τον 13χρονο Dylan και τον 7χρονο Jack, και την 7χρονη McKenzie που υιοθέτησαν από τη Ρωσία το 2012. Όπως ο αδερφός της Ryan, η 7χρονη κορούλα τους έχει ειδικές ανάγκες και συγκεκριμένα σύνδρομο Down και συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς.





Ήταν στα τέλη Οκτωβρίου του 2015 που η Priscilla πέταξε στη Βουλγαρία για να οριστικοποιήσει την υιοθεσία του μικρού Ryan. Ήταν υποσιτισμένος και είχε πολλά μαλλιά, σημάδι που έδειχνε ότι το σώμα του καταβάλλει απελπισμένη προσπάθεια για να σωθεί, κρατώντας τον ζεστό. Η Priscilla φοβόταν ότι δεν θα καταφέρει να ζήσει μέχρι να τελειώσουν με τα χαρτιά.
"Η πρώτη συνάντηση ήταν αρκετά τρομακτική. Ήταν μόνο οστά και δέρμα. Κυριολεκτικά έμοιαζε με σκελετό. Το πρώτο πράγμα που πέρασε από το μυαλό μου είναι ότι πρόκειται να πεθάνει". Έτσι με το που προσγειώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής τον Νοέμβριο, τον πήγε στο Vanderbilt Children's Hospital όπου οι γιατροί του έβαλαν άμεσα σωλήνα σίτισης.


"Δεν είχα ξαναδεί ποτέ γιατρούς να κοιτάζουν ένα παιδί και να βάζουν τα κλάματα. Κάλεσαν τις κοινωνικές υπηρεσίες και είπαν πως πιθανότατα θα πεθάνει". Ο Ryan πέρασε τις 2 πρώτες εβδομάδες του στην Αμερική σε νοσοκομείο πριν τελικά πάρει εξιτήριο. Λίγο αργότερα εισήχθη και πάλι στο νοσοκομείο και έμεινε έναν ακόμα μήνα. Από τότε όμως άρχισε να παίρνει βάρος, να χάσει τα μαλλιά του υποσιτισμού και να αποκτήσει το χρώμα στο δέρμα και τα χείλη του.
Ζυγίζει πλέον 10,4 κιλά, έχει αρχίσει να φλυαρεί σαν μωρό και να κινείται μόνος του. Οι Morses κατάφεραν να τον γράψουν σε δημόσιο σχολείο όπου η πρόοδός του θα συνεχιστεί με έναν δάσκαλο για παιδιά με ειδικές ανάγκες. "Η πρόοδός του δεν ήταν τίποτα λιγότερο από ένα θαύμα. Φοβόμουν ότι θα πεθάνει πριν προλάβω να τον φέρω σπίτι και τώρα είναι ευτυχισμένος και δραστήριος".


Οι γιατροί εκτιμούν ότι ίσως χρειαστούν χρόνια για να αναρρώσει από όσα μπορεί να ανέπτυξε στο ορφανοτροφείο και ακόμα δεν ξέρουν πόσο ακόμα θα μεγαλώσει ή αν θα μπορέσει να μιλήσει. Οι γονείς του όμως είναι οπλισμένοι με υπομονή και είναι αισιόδοξοι πως ο Ryan θα συνεχίσει να καλυτερεύει. Η Priscilla είχε έναν μεγαλύτερο αδερφό με ειδικές ανάγκες που πέθανε στα 9 του χρόνια και αποφάσισε να υιοθετεί παιδιά με ειδικές ανάγκες λόγω του πόσο πολύ τον αγαπούσαν οι γονείς της. "Ήμουν πολύ μικρή όταν πέθανε αλλά θυμάμαι τους γονείς μας να τον αγαπούν παρά τα όποια προβλήματα. Ήθελα να το δώσω αυτό σε ένα παιδί που δόθηκε λόγω των ειδικών του αναγκών. Όλοι αξίζουν μια οικογένεια".
πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου