Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ζωγραφική με Heartblocks

Έκθεση ζωγραφικής της Αριστέας Τσάντζου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 23 Ιανουαρίου και ώρα 7 το απόγευμα.


Είναι η πρώτη ατομική έκθεση της Αριστέας Τσάντζου και περιλαμβάνει μια επιλογή από τη δουλειά τεσσάρων χρόνων. Μία συλλογή με «Πρόσωπα» και μια συλλογή με «Πολυκατοικίες».


Εμπνευσμένη από τα ποιήματα «Στήλες» του Βικτώρ Σεγκαλέν, η Αριστέα Τσάντζου εμπνέεται την δική της ποιητική - εικαστική φόρμα, την «Πολυκατοικία», η οποία στο εξής υπακούει στις αρχές της «Φαντασίας» και των «Ονείρων». Μεταμορφώνεται συνεχώς και γεννά αλληγορίες και σκέψεις φιλοσοφικής, σατυρικής ή ποιητικής διάθεσης για την πολιτική, την οικολογία, τον χρόνο, τον έρωτα, το παράξενο.



Η Αριστέα Τσάντζου είναι καθηγήτρια γαλλικών και δημιουργικής γραφής, επιχειρηματίας. Στο μεταπτυχιακό της ασχολήθηκε με την ποίηση και την κριτική της ποίησης με κατεύθυνση ψυχανάλυση. Έκτοτε χρησιμοποιεί τη ζωγραφική σαν εναλλακτικό εργαλείο για να γράψει «ποιήματα».



Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου, ώρες λειτουργίας 10 π.μ. – 1 μ.μ. και 6 μ.μ. – 9 μ.μ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου