Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πώς θα καθαρίσεις τα σκεύη και τη σχάρα από τα λίπη


Μέρες που είναι όλο κι ένα φαΐ θα πετάξεις μέσα στο φούρνο, όλο και μια γαριδούλα θα ρίξεις πάνω στα κάρβουνα, το οποίο σημαίνει πως πρέπει να πέσει καθάρισμα σ' αυτά τα σκεύη που μισείς πιο πολύ και δικαιολογημένα γιατί σε ταλαιπωρούν με το τρίψε- τρίψε. Ο λόγος; Αυτά τα άτιμα τα λίπη, που κολλάνε πάνω τους σαν βδέλλες και δεν λένε να φύγουν με το καλό, ειδικά αν κάνεις το λάθος και τα αφήσεις να στεγνώσουν.

Κι άντε, το ταψί μπαίνει στο πλυντήριο πιάτων- αν υπάρχει. Η σχάρα; Πού να τη βάλεις τη σχάρα;
Ταλαιπωρία τέλος φίλη μου. Ως εδώ. Θα φύγουν αλλιώς τα υπολείμματα. Διάβασε παρακάτω.

Τρόπος #1

Ρίχνεις αλάτι και λεμόνι, τα αφήνεις 1-2 ώρες, παίρνεις το σφουγγαράκι και αφαιρείς με απαλές κινήσεις.

Τρόπος #2

Βράζεις νερό και πριν το ρίξεις στην επιφάνεια, ψεκάζεις με ξίδι.

Τρόπος #3

Όταν τα πράγματα είναι πολύ ζόρικα, παίρνεις μία πατάτα, την κόβεις στη μέση κι αφού την περάσεις με λίγη μαγειρική σόδα, τρίβεις την επιφάνεια με τα λίπη. Όταν πανιάσει η πατάτα, κόβεις το κομμάτι και επαναλαμβάνεις σε φρέσκο.

Τρόπος #4

Αν το σκεύος δεν είναι αντικολλητικό, π.χ. ένα γυάλινο πυρέξ ή η σχάρα, και δεν έχεις συρματάκι ή δεν θες να χρησιμοποιήσεις τέτοιο, παίρνεις μια γερή ποσότητα αλουμινόχαρτου, την κάνεις μπάλα και αφού ρίξεις λίγη σόδα με σαπούνι, τρίβεις ελαφρά.
πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου