Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Παναγία των Παρισίων έχει πλήρως χαρτογραφηθεί με λέιζερ

Perierga.gr - Η ανοικοδόμηση του Notre Dame θα μπορούσε να βασιστεί σε τεχνολογία λέιζερ
Το κλειδί για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων μετά από την καταστροφική πυρκαγιά θα μπορούσε να βασιστεί σε ένα τέλεια χαρτογραφημένο ψηφιακό αντίγραφο που είναι εφικτό να προκύψει με τη χρήση τεχνολογίας λέιζερ.

Το 2015 ο αρχιτέκτονας και ιστορικός Andrew Tallon κατάφερε να καταγράψει με κάθε λεπτομέρεια τον καθεδρικό ναό Notre Dame του Παρισιού χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό τεχνολογίας λέιζερ και ψηφιακής φωτογραφίας.
Χρησιμοποιώντας περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο στοιχεία δεδομένων, ο Tallon ήταν σε θέση να καταγράψει στην πιο ακριβή μορφή του το ναό.
Perierga.gr - Η ανοικοδόμηση του Notre Dame θα μπορούσε να βασιστεί σε τεχνολογία λέιζερ
Συγκεκριμένα, ο Tallon χρησιμοποίησε μια περιστρεφόμενη μηχανή λέιζερ για να μετρήσει τις ακριβείς προδιαγραφές του εσωτερικού και του εξωτερικού της εκκλησίας σε περισσότερες από 50 διαφορετικές οπτικές γωνίες. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε πανοραμικές φωτογραφίες των ίδιων τοποθεσιών που χαρτογραφήθηκαν με λέιζερ για να αποτυπώσουν κάθε αισθητική λεπτομέρεια, γεγονός που επέτρεψε πιστή αντιγραφή τόσο στις διαστάσεις όσο και στην εμφάνιση του ναού.
Ο Tallon δεν ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε την τεχνολογία λέιζερ για να χαρτογραφήσει μεσαιωνικά κτίρια, αλλά στην περίπτωση του Notre Dame, ήταν μακράν η πιο επιτυχημένη προσπάθεια.
Οι δομές, ιδίως οι παλαιές, τείνουν να μεταβάλλονται λόγω καιρικών συνθηκών ή άλλων παραγόντων. Καταγράφοντας αυτές τις αλλαγές με απαράμιλλη ακρίβεια, η ανάλυση του Tallon σχετικά με την «μεταμόρφωση» του κτιρίου αποδείχθηκε ένα κρίσιμο εργαλείο για την πιο σωστή απεικόνισή του, που σήμερα θα μπορούσε να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος.
via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου