Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπισκότα βανίλιας με σοκολάτα

Μπισκότα βανίλιας με σοκολάτα
Τραγανά στην επιφάνεια τους, μαλακά στο εσωτερικό τους, μυρωδάτα και λαχταριστά. Είμαι σίγουρος πως θα τα λατρέψετε!
#tsoulotip: 1. Όταν βγάλουμε τα μπισκότα από το φούρνο πρέπει να είναι μαλακά, σφίγγουν όσο κρυώνουν. 2. Όσο περισσότερο χτυπάμε τη ζύμη στο μίξερ, τόσο πιο επίπεδα θα βγουν τα μπισκότα.

ΥΛΙΚΑ


230 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. ζάχαρη καστανή
2 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
2 αυγά, large
390 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. σόδα
½ κ.γ. baking powder
1 πρέζα αλάτι
350 γρ. δάκρυα σοκολάτας
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C στον αέρα. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου και το αφήνουμε στην άκρη.
2Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το κουτάλι το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και το baking powder.
3Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και τις δύο ζάχαρες και τα χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
4Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια εκχύλισμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να φουσκώσει λίγο το μείγμα.
5Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μέτριο και ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα του αλευριού.
6Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε και τα δάκρυα σοκολάτας, συνεχίζουμε το χτύπημα για ένα λεπτό ακόμα και αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ.
7Παίρνουμε 1 κ.σ. από το μείγμα και δημιουργούμε ένα μπαλάκι σε μέγεθος κεφτέ και το τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδόκολλά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη (αφήνουμε αρκετό κενό ανάμεσα στο κάθε μπισκότο γιατί κατά τη διάρκεια του ψησίματος απλώνουν. Δε χρειάζεται να τα τοποθετήσουμε όλα σε ένα ταψί.)
8Ψήνουμε για 8–10 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν ένα χρυσαφί χρώμα.
9Μόλις ψηθούν, τα αφαιρούμε από το φούρνο, τα αφήνουμε για 2 λεπτά να ξεκουραστούν και τα μεταφέρουμε σε μία σχάρα ώστε να κρυώσουν τελείως.
10Μόλις κρυώσουν σερβίρουμε.via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου