Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λόρεντ Σίμονς: Παράτησε το 9χρονο παιδί – θαύμα το Πανεπιστήμιο – Δείτε το λόγο

– Λόρεντ Σίμονς: Τον γνωρίσαμε όλοι έναν χρόνο πριν ως το «παιδί – θαύμα»
– Δείτε τον λόγο που παρατάει τη σχολή του 
Την απόφαση να εγκαταλείψει τις σπουδές του έλαβε η οικογένεια του 9χρονου Λόρεντ Σίμονς, το παιδί-θαύμα από το Βέλγιο που σε ηλικία 8 ετών εισήχθη σε πανεπιστήμιο της Ολλανδίας προκειμένου να σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός.
Η απόφαση να εγκαταλείψει ο μικρός τις σπουδές του πάρθηκε έπειτα από διαφωνία της οικογένειάς του με τις αρχές του πανεπιστημίου αναφορικά με τον χρόνο αποφοίτησής του.
Ο 9χρονος Λόρεντ είχε προκαλέσει αίσθηση τον περασμένο Νοέμβριο όταν η είδηση ότι ετοιμαζόταν να αποφοιτήσει τον Δεκέμβριο από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Αϊντχόφεν είχε κάνει το γύρο του κόσμου.
Όπως αναφέρει το CNNi, το πανεπιστήμιο συνέστησε ο μικρός να ολοκληρώσει τις σπουδές του στα μέσα του 2020, αντί για το τέλος Δεκεμβρίου, καθώς εκκρεμούν ακόμη κάποιες εξετάσεις που ο νεαρός φοιτητής πρέπει να περάσει.
1
«Θα ήταν, ακόμη κι έτσι, μια εξαιρετικά σύντομη διάρκεια φοίτησης», δήλωσε το πανεπιστήμιο σε επικοινωνία με το CNNi. Φαίνεται ωστόσο ότι ο πατέρας του μικρού, Αλεξάντερ Σίμονς, επιθυμούσε ακόμη πιο… fast track πτυχίο.
«Επαναλάμβανε συνεχώς την επιθυμία του να αποκτήσει ο γιος του το πτυχίο του στην ηλικία των 9, γεγονός που σημαίνει ότι θα έπρεπε να ολοκληρώσει με επιτυχία μέσα σε δέκα μήνες σπουδές που φυσιολογικά διαρκούν τρία χρόνια», αναφέρει η δήλωση του πανεπιστημίου. 
Ο ίδιος ο πατέρας, γιατρός στο επάγγελμα, απαντά από τη μεριά του ότι αρχικά το πανεπιστήμιο είχε συναινέσει στο επιταχυμένο χρονοδιάγραμμα. Μιλώντας στο CNNi, αποκάλυψε επίσης ότι ο γιος του έλαβε μία πρόταση για ντοκτορά σε πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτή η πρόταση ήταν, σύμφωνα πάντα με τον πατέρα, που οδήγησε το πανεπιστήμιο στην απόφαση να παρατείνει τον χρόνο σπουδών του παιδιού.
«Ο τρόπος διαχείρισης του θέματος δεν είναι σωστός. Ο Λόρεντ δεν είναι ιδιοκτησία τους», υποστηρίζει.
Το πανεπιστήμιο από την πλευρά του αντιδρά στις αιτιάσεις της οικογένειας τονίζοντας: «Ποτέ δεν προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τους φοιτητές μας για εμάς. Η απογοήτευση δεν θα μπορούσε ποτέ να αποτελέσει κίνητρο για κάποιον», ενώ προσθέτει ότι «λυπάται» για την απόφαση της οικογένειας να απορρίψουν το νέο χρονοδιάγραμμα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου