Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι εντυπωσιακές «Γωνιές των Χριστουγέννων» φώτισαν τη γιορτινή Κατερίνη!


Κοσμοσυρροή στην επίσημη έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων από τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο


Στις «Γωνιές των Χριστουγέννων», σε μια απέραντη εορταστική αγκαλιά, γεμάτη εστίες χαράς που ενώνουν κάθε πλατεία, κάθε γειτονιά της πόλης και με μεγάλη κοσμοσυρροή σήκωσαν αυλαία χθες το βράδυ, οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κατερίνης.
Χιλιάδες δημότες και επισκέπτες, άτομα όλων των ηλικιών αποτέλεσαν σε κάθε γωνιά, μέρος του παραμυθένιου σκηνικού της εναρκτήριας και πλημμυρισμένης με φως, στολίδια, παιχνίδια, μελωδικούς ήχους & μουσικούς ρυθμούς χαρούμενης γιορτής.
Το σύνθημα για το άναμμα του πανύψηλου δέντρου της πόλης και του πολύχρωμου, φωτεινού διακόσμου έδωσε από την πλατεία Δημαρχείου, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, με την συνδρομή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλία Χατζηχριστοδούλου, καθώς και των παιδιών της χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.

Συνεργατικό και μεγάλο εγχείρημα
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος: «Καλές γιορτές να έχουμε. Να ευχαριστήσω το Επιμελητήριο, τον πρόεδρο Ηλία Χατζηχριστοδούλου, τον Εμπορικό Σύλλογο, την Ένωση  Ξενοδόχων, καθώς «Οι Γωνιές των Χριστουγέννων» είναι ένα συνεργατικό εγχείρημα. Από κοινού αποφασίσαμε να απλώσουμε τις γιορτές σε κάθε πλατεία του Δήμου φιλοδοξώντας να συμβάλουμε ταυτόχρονα στην τόνωση της αγοραστικής κίνησης. Ευχαριστώ όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, το γραφείο μου ιδιαίτερα για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να οργανώσουμε ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα. Εύχομαι να περάσουμε όλοι μαζί τις ομορφότερες και πιο ευτυχισμένες γιορτές».

Ανοικτή πρόσκληση στους κατοίκους γειτονικών νομών
Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου σημείωσε: «Τις «Γωνιές των Χριστουγέννων» τις χαίρονται μικροί και μεγάλοι. Ο Δήμος, το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος πέτυχαν από τη μία άκρη της πόλης έως την άλλη να στείλουν το μήνυμα της ελπίδας, της χαράς. Συγχαίρω όλους για αυτό το νέο που δημιουργήθηκε. Απευθύνουμε με την ευκαιρία πρόσκληση στους κατοίκους των γειτονικών νομών να επισκεφτούν αυτό το όμορφο σκηνικό και να γιορτάσουμε όλοι μαζί».
Στην συνέχεια ο κος Κουκοδήμος κήρυξε την έναρξη των φετινών Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων από την πλατεία Μακεδονίας, ενώ η  βραδιά έκλεισε μουσικά και μοναδικά με τη μεγάλη συναυλία στην σκηνή της πλατείας από τον δημοφιλή τραγουδιστή Ηλία Βρεττό, σε μία εκδήλωση που παρουσίασε ο Δημήτρης Ουγγαρέζος.


ΓΝΩΡΙΜΙΑ με τις  «Γωνιές των Χριστουγέννων»

Το εορταστικό ταξίδι της πρεμιέρας ξεκίνησε νωρίτερα χθες το απόγευμα με τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο και το δημοσιογράφο Χρήστο Νέζο να επισκέπτονται όλες τις Γωνιές και να συστήνουν σε δημότες και επισκέπτες τον θαυμαστό τους κόσμο, η ταυτότητα του οποίου διαμορφώνεται ως εξής:
 Πλατεία Ελευθερίας – Η γωνιά του πάγου
Παγοδρόμιο, Μικρή Χριστουγεννιάτικη Αγορά, Παιχνίδια για μικρά παιδιά


Πεζόδρομος – Η γωνιά του Σκρουτζ
Σπιτάκι του Σκρουτζ, Δένδρο Χριστουγέννων

Πλατεία Δημαρχείου – Η γωνιά των παραμυθιών
Σκηνή (παραστάσεις, συναυλίες, παραμύθια), Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Αγορά, Καρουζέλ, Τρενάκι με ράγες, Παιχνίδια για μικρά παιδιά


Πάρκο των Χρωμάτων – Η γωνιά του λούνα Παρκ
Πλήθος παιχνιδιών λούνα παρκ, Χριστουγεννιάτικη αγορά

Πλατεία Μακεδονίας (πρώην Δημοκρατίας – Ευκαρπίδη) Η γωνιά των ευχών
Εργαστήριο σοκολάτας, ταχυδρομείο Άη Βασίλη, Κεντρική Σκηνή Συναυλιών, Μαγεμένο Δάσος, Δέντρο των ευχών, Στρουμφοχωριό, Στρουμφοαγορά, Χριστουγεννιάτικη αγορά, Φάτνη, face painting, Κυνήγι θησαυρού, Μεγάλη Πανοραμική Ρόδα, Πειρατικό καράβι, Τρενάκι με ράγες, bungee jumping, παιχνίδια για παιδιά


Κέντρο Τεχνών «9 μούσες» (αρχοντικό – πρώην οικία  Τσαλόπουλου)Η γωνιά του Άη Βασίλη
Το σπίτι του Άη Βασίλη, Το εργαστήριο του Άη Βασίλη με τα ξωτικά

Πλατεία ΑβέρωφΗ γωνιά του τραίνου
Σταθμαρχείο


Καπνικός ΣταθμόςΗ γωνιά του χωριού του κόσμου
Το χωριό του κόσμου, αφετηρία μεγάλου τρένου

Εκδηλώσεις έως τις 04 Ιανουαρίου
Γενικότερα, το εορταστικό πρόγραμμα στις «Γωνιές των Χριστουγέννων» έως τις 04 Ιανουαρίου περιλαμβάνει πλούσιες και πολυποίκιλες δράσεις και εκδηλώσεις σε όλες τις πλατείες και τις γειτονιές της Κατερίνης, που απευθύνονται στο παιδί και στην οικογένεια, σε μικρούς και μεγάλους. Μουσικά δρώμενα, εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μικρούς φίλους, δράσεις σε όλο το εύρος του εμπορικού κέντρου, θεατρικές παραστάσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα, συναυλίες, εργαστήρια και άλλα πολλά συνθέτουν το πρόγραμμα.
Παράλληλα, όπως τονίστηκε εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες του Δήμου Κατερίνης.

Η μαραθώνια γιορτή που διαχέεται σε όλη την πόλη, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε ΓΩΝΙΑ συνεχίζεται με το πρόγραμμα του ΣΑΒΒΑΤΟΥ 07, της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 08 και της ΔΕΥΤΕΡΑΣ 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ως εξής:
19:00 – 20:00 – Γωνιά των Ευχών (Πλατεία Μακεδονίας)
Χορωδίες Πολιτιστικών Συλλόγων
Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κατερίνης Νοσταλγοί Της Παράδοσης και ο Ο Όμιλος χορωδιών «Ο Όλυμπος», στον οποίο συμμετέχουν τα τμήματα του Αγίου Σπυρίδωνα, της Βροντούς, της Ελάφου και της Καλλιθέας, με χοράρχη τον Αθανάσιο Κουσουρή!
20:00 – 22:00 – Γωνιά των Παραμυθιών (Πλατεία Δημαρχείου)
Έντεχη Βραδιά
Θανάσης Μπατάλας και Κατερίνα Ελενίδου
20:00 – 23:00 – Γωνιά των Ευχών (Πλατεία Μακεδονίας)
MayDay
Στα Dj set του επιλέγει διάφορα είδη μουσικής , κρατώντας πάντοτε τον ήχο του μελωδικό και χορευτικό.


11:00 - 13:00 – Γωνιά των Παραμυθιών (Πλατεία Δημαρχείου)
Χριστουγεννιάτικα Παραμύθια
Φορέστε τη γιορτινή σας διάθεση και υποδεχτείτε τα Χριστούγεννα με το θεατρικό “Η μάγισσα με το στριμμένο σκουπόξυλο” της Αναστασίας Πέλλα, καθώς και με την αφήγηση της υπέροχης ιστορίας του Εμπενίζερ Σκρουτζ! Αναστασία Πέλλα, Μαρία Πιπέρη, Άλκης Λαζαρίδης
12:30 -1:30 AΦHΓHΣH ΠAPAMYΘIOY από την συγγραφέα  Σοφιάννα Παϊδούση

19:00 – 21:00 – Η Γωνιά του Λούνα Παρκ (Πάρκο Κατερίνης)
Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καλαμαριάς – Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19.00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης.
Πεντηκονταμελής ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ιωάννη Κούκα. Στην είσοδο του Συνεδριακού Κέντρου θα βρίσκονται εθελοντές της βιβλιοθήκης οι οποίοι θα παραλαμβάνουν καινούργια ή βιβλία δεκαετίας (εκτός εγκυκλοπαιδειών) που επιθυμείτε να δωρίσετε για την ενίσχυση των δημοτικών βιβλιοθηκών της Κατερίνης και του Κορινού.
20:00 – 23:00 – Γωνιά των Ευχών (Πλατεία Μακεδονίας)
Συναυλία με λαϊκό και ελαφρολαϊκό πρόγραμμα με τον Γιάννη Χαρίση.
Γιάννης Χαρίσης – τραγούδι, Αντώνης Πίτλιακας – κιθάρα, Θωμάς Λιμπανοβνός – πλήκτρα, Γιάννης Θεοχάρης – μπάσο, Νίκος Καραγιάννης – κρουστά, Δημήτρης Χρυσόπουλος – κλαρίνο.
11:00 -13:00 – Γωνιά των Παραμυθιών (Πλατεία Δημαρχείου)
Χριστουγεννιάτικα Παραμύθια
Φορέστε τη γιορτινή σας διάθεση και υποδεχτείτε τα Χριστούγεννα με το θεατρικό “Η μάγισσα με το στριμμένο σκουπόξυλο” της Αναστασίας Πέλλα, καθώς και με την αφήγηση της υπέροχης ιστορίας του Εμπενίζερ Σκρουτζ! Αναστασία Πέλλα, Μαρία Πιπέρη, Άλκης Λαζαρίδης.
20:00 – 23:00 – Γωνιά των Ευχών (Πλατεία Μακεδονίας)
Έντεχνη Βραδιά – Pero the band
Θανάσης Μπατάλας, Διονύσης Κουτουζίδης – βιολί, Νικος Κατσαμαγκας – Μπάσο, Γιάννης Πλιαφας – τύμπανα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες για τις «Γωνιές των Χριστουγέννων» στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: http://christmascorners.gr/


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου